במבנים רבים כגון דירות, בתים פרטיים, מוסדות או משרדים, נאלצנו עד לא מזמן למצוא פתרונות יצירתיים כיד להצליח להשיג חלל אינטימי ושקט על מנת לבצע עבודות מסוימות בהיעדר רעשים או הסחות למיניהן. לעיתים לא מן הנמנע יהיה למצוא חלל חלופי ולעשות מעבר למבנה אחר, פתרון אחר הוא לבנות קירות גבס או על ידי פרגודים וכו', כל אלה ידרשו הוצאות כספיות, התעסקות ארוכה ובעיקר הרבה כאב ראש. כיום יש פתרון אטרקטיבי, פשוט וקל שהוא נייד ומאפשר חצייה של החלל לשניים ויצירת חלל משנה במהירות ולאחר שמסיימים את הפעילות ניתן להחזיר את החלל לקודמו. כדי להבין כיצד מחיצות אלה מספקות לנו מענה לאחר שנים של ניסיונות למצוא פתרון פשוט, קל ומודולרי – נרחיב על התכנון של מערכות אלה במאמר זה.

מחיצות אקוסטיות ניידות בחדרי ישיבות

מחיצות אקוסטיות ניידות בחדרי ישיבות

ורסטיליות ודינאמיות מושלמת במרחב

מדובר כאמור במחיצות אקוסטיות ניידות שבנויות מחומרי גלם מבודדים שנותנות מענה אידיאלי, מהיר ופשוט. מחיצות אלה מורכבות מפנלים אקוסטיים ומיועדות לחלוקת חלל לחללי משנה בהתאם לכל צורך – הן המענה האולטימטיבי לחציית חללים בכל גודל ויכולות לסייע בהתרחשות של שני אירועים שונים במקביל, בלי שתיווצר כל הפרעה. כל סוגי המחיצות הללו מהפשוטות ביותר ועד המורכבות (כאלה שיש להן כמה מחיצות וכמה אופציות העמדה), יוצרות גיוון ושינוי חלל ומעניקות מענה לניצול מרבי של השטח בהתאם לכל סוג אירוע ולכל כמות של אנשים במתחמים כגון – אולמות אירועים, מוסדות לימוד, מרכזי קונגרסים, חללים במשרדים, מתנסים, מרכזי ספורט, ישיבות ועוד. תכנון חכם של המחיצות והצבה שלהן במקומות ייעודיים, ייצרו דינמיות וניצול אלגנטי של כל חלל במינימום עלויות תפעול.

תכנון מערכת מחיצות

תכנון אקוסטי והעמדה נכונה של אותן קירות הפרדה ניידים, יאפשרו ניצול אולטימטיבי של חללים שונים בכל ההיבטים שקשורים להפעלה שלהם. מחיצות אלה משפיעות גם על דרגת האקוסטיקה וגם על כל החלל ותכנון העל שלו. באמצעות הפרדה של מערכות מיזוג האוויר, כל מערכת החשמל, הסאונד ויתר המערכות, נוצרים מרחבים שעומדים ברשות עצמם ולא תלויים בכל חלל אחר שמשיק להם, בזמן שהן חוצות את החלל הפתוח. מצב זה יאפשר חיסכון כספי לכל מי שיעשה בהם שימוש בזמן שהוא מנצל את כל השטח שברשותו והכנסה נוספת, כשהוא מנצל את המרחב החדש שנוצר בעזרת אותן קירות הפרדה.

רמות אקוסטיות

אפשר להשיג מחיצות בכמה רמות אקוסטיות, על פי בחירה או דרישה של היועצים האקוסטיים, ולפי סוג הפעילויות המתוכננות בתוך אותו חלל גדול   – 37 – 53 DB בתנאים של מעבדה. תנאים אלה הינם תנאי מדידה החלטיים, ששונים מהתוצאה הסופית בכל פרויקט כשלעצמו.

תכנון  היקפי

יש לדאוג לתיאום תכנון של כל מי שמתכנן ומספק את המערכות הטכניות, במטרה להשיג את התוצאה האקוסטית הגבוהה ביותר, גם בתנאי השטח הסופיים.

תכנון אקוסטי של ההיקף סביב המחיצות האקוסטיות הניידות. תכנון מקדים ובדיקה דקדקנית על תחום האקוסטיקה בפרויקט, ישיגו תוצאות אקוסטיות מעולות שיועדו לחלל כבר בתחילתו של התכנון. ישנן כמה וכמה נקודות שמחייבות להתייחס לכל האזור שנמצא בסמוך למחיצה האקוסטית  –

–  טיפול איכותי במעברי רעש בחיפויי סוגי קירות שונים.

– העברה של צנרת מיזוג אוויר, חשמל, מים ועוד, באזורים הטכניים שצמודים למחיצה.

– תיקונים בדלתות הכניסה לחללים.

– בניית מעטפת החלל בהתאם למפרט הטכני ולדרישות האקוסטיות.

היכן ניישם את המחיצות הללו?

היעד הסופי הינו שהמחיצות יסייעו לחלוקת מרחבים מרכזיים למרחבי משנה, לפי צרכים של כל לקוח במגוון של פרויקטים ואירועים –

אולם אירועים גדול – ניתן לקיים שני אירועים במקביל, בהיעדר תלות באירוע השני.

מרכז קונגרסים – בתוך המרכז עצמו ניתן להפיק כמה כנסים במקביל מבלי שיפריעו אחד לשני.

בית כנסת / ישיבה – הפרדה של עזרת נשים שתאפשר לכל אגף להתפלל, כמו כן, קיום אירוע בבית הכנסת לצד מתפללים.

מוסדות לימוד – חלוקה של כיתות או ספריות ושטח ציבורי ברחבת המוסד בגדלים שונים ועל פי כל צורך .

משרדים – ניצול חללים גדולים וחלוקה שלהם למטרות שנות כמו ישיבות צוות, שיחות אישיות, הדרכות ועוד.

אולם ספורט – קיום של שני אירועים במקביל. משחקי ספורט, מופעי ספורט וכולי.