למחיצות אקוסטיות מלבד היותן חיץ ויזואלי עיצובי, יש כאמור תפקיד מכריע בשליטה ובאיכות הסאונד. בשנים האחרונות מחיצות אקוסטיות הפכו לפופולריות מאוד בחללים רבים כגון אולמות אירועים, כנסים, מרכזים וכיתות לימוד (באוניברסיטה, בתי ספר או מכללות), מאחר והן מספקות מענה מודולרי מידי ואלטרנטיבה זולה מכל היתר. מחיצות אקוסטיות נועדו לשפר ולנהל את כל מערכת האקוסטיקה בחלל, לבלוע את ההדים, לעמעם רעשי חוץ וליצור סביבה אופטימלית לכל תפקוד ושימוש ספציפי של החלל. אז איך המחיצות הללו מצליחות לעמוד במשימה וכיצד הן משפיעות על הסאונד הקיים בחללים? התשובה במאמר זה.

מחיצות אקוסטיות ניידות מפורניר

מחיצות אקוסטיות ניידות מפורניר

  • בקרת הדהוד והחזרי קול – בחללים רבים כגון בית כנסת או אולם קונצרטים, יש אלמנטים ופתחים רבים שעשויים להשפיע ובעיקר להפריע לרמת הריכוז ולאיכות הסאונד בחלל, כגון חלונות או דלתות, תקרה גבוהה, קהל רב ומכלול שלם של אינטראקציות – כל אלה יכולים להשפיע על האקוסטיקה וליצור הדהודים שיכולים לשבש כל סוג של התכנסות או מופע. מחיצות אקוסטיות מסייעות לשלוט על אותם הדהודים ורעשים שיכולים לפגום בסאונד ובחוויית השמיעה. על ידי הצבתן של המחיצות במיקום נכון ובחירה ראויה של חומרי גלם שיכילו את תוכן המחיצה, ניתן לכוונן את רמת החזרת הקול וליצור שליטה אקוסטית מיטבית בחלל, מה שיכול להשפיע ולשפר מאוד את איכות הסאונד.
  • פרטיות ומובנות דיבור – באולמות כנסים ובמרכזי לימוד יש צורך בתנאים האולטימטיביים לריכוז ולהבנת הדיבור. מרחבים אלה מטרתם לספק פלטפורמה למרצים ומורים שמדברים ופולטים אינפורמציה חשובה לקהל שנמצא בחלל כמו סטודנטים, תלמידים, לקוחות וכו'. בהתאם לזאת, החלל צריך לתת מענה הולם לסוגיות השונות כמו פרטיות, תקשורת מיטבית בין הנוכחים ומובנות דיבור אולטימטיבית. באמצעות אותן מחיצות אקוסטיות ניתן יהיה ליצור אזורים שקטים ואינטימיים, שיאפשרו ניהול שיח קולקטיבי, דיון קבוצתי, שיעור, הרצאה או כנס על ידי לכידת רעשים חיצוניים, שיפור אקוסטי והפחתת הדהודים. גם זה ניתן לעשות על ידי התאמת מחיצה אקוסטית, תוכן, בחירה של עובי המחיצה ומיקומה בחלל.
  • מודלריות – מחיצות אקוסטיות מציעות גמישות בעיצוב החלל מה שיכול לסייע רבות בהשפעת הסאונד. ניתן להתאים אותן בקלות על ידי צורת פריסתן בחדר, כך שיתאימו לכל אופי וסוג של אירוע. ניתן ליצור אותן בגדלים שונים בעוביים שונים, לפרוס אותן במרחב לפי גודל הקהל, גם אם הצורה אינה סימטרית, כל עוד הן פונקציונליות ומכילות את הקהל המיועד. על ידי כך ניתן יהיה לשלוט בקלות על הסאונד של החלל.
  • פיזור צליל – מחיצות אקוסטיות יכולות לשלב חומרי גלם שמפזרים את הסאונד במטרה לפזר את גלי הקול בחלל, למזער את הדי הקול וליצור פיזור אחיד של הקולות או הצלילים בחלל. זה משמעותי עבור חללים שהסאונד הוא חיוני ביותר כמו אולם הופעות, קונצרטים או הרצאות.
  • שליטה בסאונד – המחיצות מכילות חומרים שסופגים סאונד כמו פנלי ספיגה, שמשפרים את איכות הסאונד בחלל ומסייעים בהפחתת רעשי הרקע. בחללים כמו אולמות קונצרטים או חללים ציבוריים, מחיצות אקוסטיות מסוגלות לשחזר סאונד כדי לשפר את האקוסטיקה. השחזור יוצר אפקטים אקוסטיים מעניינים ואמביאנס ייחודי בחלל.
  • אסתטיקה – מחיצות אקוסטיות בימינו הן אלמנט אסתטי שניתן לעצב אותו בהתאם לחלל או בהתאם לצרכי החלל. הן תורמות רבות לעיצוב הכלל ולכל האווירה במרחב. ניתן להתאים אותן לעיצוב הפנים השורר או לסגנון האדריכלי שעתיד להיבנות, תוך כדי שהם משרתים את הפונקציה האקוסטית שלהם.

לסיכום, מחיצות אקוסטיות בכוחן לשפר את איכות הסאונד ולהשפיע על האקוסטיקה במרחבים רבים ושונים בהתאם למטרות החלל והצרכים האקוסטיים המשמשים אותם. מחיצות אקוסטיות מעוצבות ומיושמות כהלכה משפרות את הפונקציונליות והנוחות של אותם חללים ומבטיחות עמידות ויעילות ובעיקר חלל אקוסטי מהימן ואיכותי.